DÜZ SAÇLAR İÇİN EN İYİ KESİMLER


düz saç
Bildiğiniz gibi kıvırcık saçlı bayanlar için saç düzleştiricisi hayatın bir vazgeçilmezi. Ama doğal düz bir saça sahipseniz durum biraz farklı. Sadece saçınızın düz olması değil aynı zamanda ihtişamlı görünen düz bir saç isteriz. İhtişamlı, yumuşak ya da cansız saçların arasındaki o ince çizginin farkındayız. Çözümü ise en iyi saça bile şekil ve hareket ekleyebilmek için doğru saç kesimini bulabilmektir. Eğer siz de pixie saç kesimi akımına katılmak veya biraz katman eklemek istiyorsanız size uygun bir kaç saç kesimimiz var.

KISA:


Kısa kesim, düz saçlı bayanlar için oldukça basittir. Çünkü kısa kesimli saçlara ne kadar güzel olduğunu önemsemeden kolaylıkla şekil verilebilir. Arzu ederseniz Anne Hathaway gibi üst kısımda çok az saç kalacak şekilde kestirebilirsiniz. Bu da hiç bir bakım yapmadan doğal bir şekilde saçın öne dökülmesini sağlar. Daha fazla feminen bir görünüm içinse tıpkı Ashlee Simpson gibi önde biraz daha uzun perçem tercih edebilirsiniz. Ya da aynı şekilde Michelle Williams gibi perçemlerinizi ters yöne alabilirsiniz.


hathaway
Anne Hathaway
       simpson
Ashlee Simpson
williams
Michelle Williams





ORTA:


Omuzlarda bir saç kesimi için, küt kesebilir, katman ekleyebilir, biraz perçem bırakabilirsiniz. Aslında seçenekler oldukça fazla... Victoria Beckham'ınki gibi küt bir asimetrik kesimli kalın saçlar daha sağlıklı görünecektir. Claire Danes'inki gibi daha ince saçlar içinse katmanlı veya açılı bir kesim tercih etmelisiniz. Zarif bir sonuç için, kakül ekleyelim ve yüz çevresine doğru zarif bir şekilde kıvırın. Kerry Washington'ınki gibi saç kesimi saçlarınıza sadece hareket katmaz, aynı zamanda oval yüz şeklinizi de ortaya çıkarır.

danes
Claire Danes
beckham
Victoria Beckham
washington
Kerry Washington





UZUN:


Uzunluğa tutunmak isteyenler içinse, en azından saçları sağlıklı görünmeli. Bunun anlamı kırıksız yüksek parlaklık demektir. Mila Kunis'inki gibi  bir saç kesiminde sadece ön tarafında katmanlar var ve gerisinden beri kesilmiş. Saçları kırıklı görünmüyor çünkü hasarlı değiller. Ya da kalın telli saçlarınız varsa; Amanda Seyfried gibi omzunuzdan aşağı doğru basit katmanlarla uzatabilirsiniz. Nina Dobrev'inki gibi yandan kaküllü ve önden açılı kesimler, saçın daha dolgun görünmesini sağlar. Böyle bir hareketle saçlarımızı kabartmamıza gerek kalmaz ki hangimiz buna hayır diyebilir ki?


kunis
Mila Kunis
dobrev
Nina Dobrev
seyfried
Amanda Seyfried

0 yorum: